Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
km Array
Αναζήτηση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΟΒΕΑΜΜ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ & ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023 η «καρδιά» του επισκευαστικού κλάδου «χτύπησε» στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου και κατόπιν καλέσματος του Δ.Σ. του ΣΑΒΦΒΑΝΘ διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία το πρωί του Σαββάτου το πρώτο Τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο για το 2023 και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της πανελλήνιας κλαδικής Ομοσπονδίας, της ΕΟΒΕΑΜΜ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε με απόλυτη πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. της ΕΟΒΕΑΜΜ, όπου το τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό, ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Σωκράτης Δωρής, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Γιουτίκας Κωνσταντίνος, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβας Κωνσταντίνος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Ιακώβου Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Καπνοπώλης Αναστάσιος,  ο Γ. Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ κ. Βαργιάμης Δημήτριος και ο Δ’ Αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και Πρόεδρος της ΕΟΒΕΑΜΜ και ΟΒΣΘ  κ. Νικολόπουλος Αθανάσιος.

Ο Πρόεδρος του σωματείου κ. Μαυρίδης Τηλέμαχος ευχήθηκε το Νέο Έτος να φέρει  σε όλους υγεία, ευημερία, προσωπική, οικογενειακή και επαγγελματική προκοπή αναφέροντας ότι βρισκόμαστε στο ξεκίνημα μιας δύσκολης και κρίσιμης χρονιάς, μιας χρονιάς σταθμός,  όπου οι προκλήσεις αλλά και οι απαιτήσεις θα είναι τεράστιες και όπου καλούμαστε όλοι μαζί,  πολιτεία και φορείς να χαράξουμε μαζί πορεία σταθερότητας και  ανάπτυξης.

Κατόπιν εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά και την τιμή της ανταπόκρισης της ΕΟΒΕΑΜΜ στο κάλεσμα του ΣΑΒΦΒΑΝΘ να καλωσορίσει στην πόλη της Θεσσαλονίκης την έναρξη των συνεδριάσεων για το έτος 2023 της ομοσπονδίας, γεγονός σπουδαίο και αισιόδοξο, και ευχαρίστησε τόσο τον πρόεδρο της ΕΟΒΕΑΜΜ κ. Νικολόπουλο Αθανάσιο όσο και τα μέλη της Διοίκησης για την δράση τους, τους αγώνες και τη συνέπειά τους στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων και την καταξίωση του κλάδου στη συνείδηση όλων.

Κατόπιν ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβα Κωνσταντίνο και το Δημοτικό  Συμβούλιο για την παραχώρηση της αίθουσας συνεδριάσεων του Δήμου καθώς και τον Πρόεδρο του ΒΕΘ κ. Καπνοπώλη Αναστάσιο και την Διοίκηση για τη συμβολή  τους στην εκτέλεση  φιλοξενίας  του Δ.Σ. της ΕΟΒΕΑΜΜ.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της ΕΟΒΕΑΜΜ κ. Νικολόπουλος Αθανάσιος ο οποίος ευχαρίστησε όλα τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΟΒΕΑΜΜ, που από όλη την Ελλάδα προσήλθαν στο πρώτο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας για το 2023 και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του ΣΑΒΦΒΑΝΘ κ. Μαυρίδη Τηλέμαχο αλλά και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο για το κάλεσμα και για την άψογη εκτέλεση του Δ.Σ, όπως  ιδιαίτερα τον Δήμαρχο και το Δ.Σ. του Δήμου Θεσσαλονίκης για την παραχώρηση της αίθουσας συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου καθώς και τον Πρόεδρο και την Δ.Ε. του ΒΕΘ.  για τη συμβολή τους σε αυτό.

Ευχήθηκε από καρδιάς σε όλους, προσωπική ευημερία, ευτυχία και επαγγελματική επιτυχία για το νέο έτος. Το 2023 όπως ανέφερε, προβλέπεται μια χρονιά δύσκολη, τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για τα νοικοκυριά,  με την ακρίβεια να είναι το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, όπως αυτό φαίνεται άλλωστε όπως τόνισε και από την έρευνα του Ευρωβαρομέτρου της Eurostat, σύμφωνα με το οποίο το 100% των Ελλήνων θεωρεί ως κυρίαρχο θέμα την ακρίβεια, η οποία αντιμετωπίζεται με μέτρα όπως το «καλάθι» του νοικοκυριού και όχι με ουσιαστικά μέτρα στήριξης όπως η μείωση των συντελεστών ή και μηδενισμός του ΦΠΑ για τα βασικά καταναλωτικά αγαθά και η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα καύσιμα, μέτρα, που τα ζητάει η ΕΟΒΕΑΜΜ εδώ και ενάμιση χρόνο. Επίσης αναφέρθηκε και στη στρέβλωση που υπάρχει στην αγορά ενέργειας δημιουργώντας ένα εκκριτικό μείγμα για τις επιχειρήσεις του κλάδου αλλά και όλη την κοινωνία γενικότερα. Στη συνέχεια αναφέρθηκε για το διάστημα που πέρασε, τις προσπάθειες και ενέργειες της ΕΟΒΕΑΜΜ στα πολλά και σύνθετα κλαδικά θέματα όπου κάπου τα κατάφερε, κάπου όχι και τόσο.  Σημασία έχει όμως, όπως τόνισε, ότι η ομοσπονδιακή εκπροσώπηση είναι ζωντανή, αν και χωρίς τα ελάχιστα αναγκαία μέσα, στηριζόμενη στην προσωπική  θέληση, το μεράκι και τη δουλειά όλων των μελών της Διοίκησης,  ακόμη και την άμισθη στήριξη των συνεργατών της ομοσπονδίας.

Κλείνοντας τόνισε ότι με την ίδια θέληση θα συνεχίσουμε, ευχόμενος η καινούργια χρονιά να αποτελέσει αρχή αναστροφής για καλυτέρευση και σταδιακή έξοδο των μελών από την εμπλοκή στην πρωτόγνωρη κρίση.

Ακολούθησε η κοπή πίτας των επισήμων καλεσμένων όπου το φλουρί έπεσε στο ΒΕΘ και η κοπή πίτας της ΕΟΒΕΑΜΜ όπου τυχερός ήταν το μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΒΕΑΜΜ κ. Μπαρακλής Ανδρέας.

Μετέπειτα, την ίδια μέρα, το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία ο Ετήσιος Χορός του Σωματείου Αδειούχων Βιοτεχνών Φανοποιών-Βαφέων Αυτοκινήτων Νομού Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα δεξιώσεων “Έναστρος” και με τη συνέχιση της καινοτόμου απόφασης του Δ.Σ. του σωματείου να παρέχει στα μέλη του δύο δωρεάν/τιμής ένεκεν προσκλήσεις.

Την εκδήλωση «άνοιξε» ο Γ. Γραμματέας του Σωματείου κος Ανθίμου Θεμιστοκλής ο οποίος  καλωσόρισε και εκφώνησε τους επίσημους καλεσμένους, τους Προέδρους και τα μέλη των Διοικήσεων των Σωματείων και φορέων που παρευρέθηκαν στον Χορό.

Τον Ετήσιο Xορό τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Γιουτίκας Κωνσταντίνος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης κος Ιακώβου Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κος Καπνοπώλης Αναστάσιος, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Καββαθάς Γεώργιος, ο Δ’ Αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και Πρόεδρος της ΕΟΒΕΑΜΜ και ΟΒΣΘ κος Νικολόπουλος Αθανάσιος, ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΟΒΣΘ κος Βαλασίδης Ευάγγελος και η εκτελεστική Αντιπρόεδρος του ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ  κα Τεζαψίδου Ελένη.

Τον Ετήσιο Xορό επίσης τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Μεταφορών και Επικοινωνιών κος Σωκράτης Δωρής, ο Πρόεδρος του ΙΝ.ΚΑ κος Μήττας Νικόλαος & μέλη του Δ.Σ., το μέλος του Δ.Σ. του ΚΕ.Π.ΚΑ κος Πετρίδης Θεοχάρης, ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΟΒΣΘ κος Παπαργύρης Ιωάννης,  ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πτυχ. Μηχανικών Ιδ. Συνεργείων Επισκευής Αυτ/των Ν. Θεσ/νίκης κος Αραβίδης Βασίλειος και μέλη του Δ.Σ., το μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ κος Τέκνης Ευάγγελος, ο Πρόεδρος της Αγωνιστικής Ένωσης Συνταξιούχων ΟΑΕΕ κος Κούπκας Γεώργιος και μέλη του Δ.Σ., ο Πρόεδρος του Σωματείου Βαφείων Καθαριστηρίων & Συναφών Επαγγελμάτων Θεσ/νίκης κος Κούτσιανος Αθανάσιος,  ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εργολάβων Υδραυλικών Ν. Θεσ/νίκης κος Τσαπάδας Φώτιος και μέλη του Δ.Σ., ο Πρόεδρος του Σωματείου Επ/τιών Αδ. Ψυκτικών & Κλιματιστικών Εγκ/σεων Ν. Θεσ/νίκης κος Λυκίδης Αναστάσιος και μέλη του Δ.Σ.,  ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλ/γων Θεσ/νίκης κος Μαυρούδας Θεόδωρος, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ψυκτικών Κλιματιστικών & Ηλεκτρικών Συσκευών Θεσ/νίκης κος Πάρδας Βασίλειος

Από την περιφέρεια τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επ. Αμαξωμάτων & Βαφέων Αυτ/των Αθηνών και Περιχώρων και Α’ Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΟΒΕΑΜΜ κος Ποτήρης Μιχάλης και μέλη του Δ.Σ., το μέλος Δ.Σ. του ΣΙΣΕΜΑ και μέλος του προεδρείου της ΕΟΒΕΑΜΜ κος Δάλλας Ηλίας,  ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Συνεργείων Επισκ. Φρένων Αυτ/των και Ταμίας της ΕΟΒΕΑΜΜ κος Τσιαδής Παντελής, ο Πρόεδρος του Σωματείου Επισκ. Αυτ/των Ν. Κορινθίας και μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΒΕΑΜΜ κος Μποζίκης Αναστάσιος και μέλη του Δ.Σ., ο Γ. Γραμματέας του Συνδέσμου Πτυχ. Μηχανικών Ιδ. Συνεργείων Αυτ/των Ν. Αχαΐας κος Σωτηρόπουλος Νικόλαος  και μέλη του Δ.Σ., ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδ. Συνεργείων Επισκ. Αυτ/των & Μηχ/των Ν. Λάρισας και Έφορος Δημ. Σχέσεων της ΕΟΒΕΑΜΜ κος Φιλίππου Γεώργιος και μέλη του Δ.Σ., ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηλεκτρολόγων Παντός τύπου Οχημάτων Ν. Λάρισας κος Σιωτούλης Ιωάννης και μέλη του Δ.Σ., ο Πρόεδρος της Ένωσης Φανοποιών & Βαφέων Λάρισας και Αναπλ. Ταμίας της ΕΟΒΕΑΜΜ κος Βανακάρας Ηλίας και μέλη του Δ.Σ.,  ο Πρόεδρος του ΣΙΣΕΜΑΗΕ Ν. Τρικάλων και μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΒΕΑΜΜ κος Καρακώστας Στέφανος και μέλη του Δ.Σ., ο Γ. Γραμματέας του Συλλόγου Ιδ. Συνεργείων Αυτ/των Ν. Μαγνησίας κος Αποστολόπουλος Δημήτριος  και μέλη του Δ.Σ., ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιδ. Συνεργείων Αυτ/των Λαμίας & Περιφέρειας και Αναπλ. Γραμματέας της ΕΟΒΕΑΜΜ κος Ζαγγανάς Σπυρίδων και μέλη του Δ.Σ., ο  Πρόεδρος του ΣΙΣΕΑΜ Κοζάνης και Β’ Αν/της Πρόεδρος της ΕΟΒΕΑΜΜ κος Χασιώτης Ευθύμιος και μέλη του Δ.Σ., ο Πρόεδρος του Σωματείου Επισκ. Αμ/των & Βαφέων Αυτ/των Ν. Σερρών, κος Γκουντινόπουλος Χαράλαμπος και μέλη του Δ.Σ., ο Πρόεδρος της Ένωσης Βιοτεχνών Μετάλλων Επισκ. Αυτ/των Μηχ/των Μοτ/των Ν. Σερρών και μέλος Δ.Σ. της ΕΟΒΕΑΜΜ κος Κόντος Δημήτριος και μέλη του Δ.Σ,  ο πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Βιοτεχνών Μετάλλων Επισκ. Αυτ/των Μηχ/των Μοτ/των Ν. Σερρών  και μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΒΕΑΜΜ κος Μπαρακλής Ανδρέας, ο Πρόεδρος του Σωματείου Μηχ/των Ιδ. Συνεργείων Επισκ. Αυτ/των Ν. Ροδόπης και μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΒΕΑΜΜ κος Δεμίρης Αθανάσιος και μέλη του Δ.Σ., ο Πρόεδρος του Σωματείου Επισκ. Αυτ/των & Συναφών Επ/των Φιλιππιάδας και μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΒΕΑΜΜ κος Κολιοκίτσος Βησσαρίων και μέλη του Δ.Σ.,  ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επισκ. Αμαξωμάτων Ν. Ηρακλείου και Γ’ Αν/τής Πρόεδρος της ΕΟΒΕΑΜΜ κος Σμυρνάκης Ιωάννης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Επισκ. Αυτ/των Ν. Καρδίτσας κος Μπάγκος Ευθύμιος και μέλη του Δ.Σ., ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μηχανικών & Ηλ/κων Αυτ/των & Μηχ/των Ν. Χανίων και μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΒΕΑΜΜ κος Κοτσάκης Εμμανουήλ και ο Πρόεδρος του Σωματείου Επισκ. Αυτ/των & Μηχ/των Ναυπλίου και Γ. Γραμματέας της ΕΟΒΕΑΜΜ κος Μακρής Παναγιώτης.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του σωματείου κος Μαυρίδης Τηλέμαχος ο οποίος αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε θερμά όλους τους επίσημους καλεσμένους, τους Προέδρους και εκπροσώπους των φορέων και των σωματείων που τίμησαν με την παρουσία τους τον Ετήσιο Χορό, τα μέλη του σωματείου για την ανταπόκρισή τους, ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Μέγα Χορηγό του Ετήσιου Χορού την εταιρία “HB BODY ABEE’’ καθώς και όλες τις επιχειρήσεις - Χορηγούς που όλα αυτά τα χρόνια δίνουν με ανιδιοτέλεια τις οικονομικές τους ενισχύσεις, βοηθώντας και ενισχύοντας το σωματείο, αποδεικνύοντας το ειλικρινές τους ενδιαφέρον και δημιουργώντας, τόσο στη Διοίκηση, όσο και στα μέλη, συνθήκες αισιοδοξίας και παρότρυνσης συνέχισης του έργου που καλούνται να πράξουν, και προέτρεψε τα μέλη να συνεχίζουν να στηρίζουν και να τους προτιμούν. 

Παράλληλα, ευχήθηκε το νέο έτος να σηματοδοτήσει την αναγέννηση του επισκευαστικού κλάδου του αυτοκινήτου και δήλωσε διπλά χαρούμενος, γιατί είχε την τιμή το ΣΑΒΦΒΑΝΘ να φιλοξενήσει το πρώτο  Δ.Σ. της ΕΟΒΕΑΜΜ για το 2023 παράλληλα με τον ετήσιο χορό του σωματείου στην πόλη μας.

Τους χαιρετισμούς «έκλεισε» ο  πρόεδρος της ΕΟΒΕΑΜΜ κος Νικολόπουλος Αθανάσιος όπου αφού ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά τα μέλη του Δ.Σ. του σωματείου για την φιλοξενία και την άριστη διεξαγωγή του Δ.Σ. της ΕΟΒΕΑΜΜ στην Θεσσαλονίκη, εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή που σήμερα εκπροσωπώντας τους ανεξάρτητους επισκευαστές που απαριθμούν περί τις 26.000 επιχειρήσεις, 58 πρωτοβάθμιες οργανώσεις από όλη την Ελλάδα στον κλάδο της επισκευής και συντήρησης του αυτοκινήτου, ενός κλάδου που παραμένει ζωντανός, που στηρίζει την οικονομία, τροφοδοτεί την ανάπτυξη, δημιουργεί θέσεις εργασίας, εισοδήματα και εθνικό πλούτο, αισιοδοξούμε ότι μέσα από έναν κοινό βηματισμό, όλοι μαζί θα κερδίσουμε την επόμενη μέρα .

Σήμερα, όπως τόνισε, ο «παλμός» του επισκευαστικού κλάδου χτυπάει στην Θεσσαλονίκη,  είναι ένα ξεκίνημα μετά από τα 3 χρόνια της πανδημίας αλλά και μιας δημοσιονομικής κρίσης που ταλαιπώρησε τον κλάδο, ταλαιπώρησε την κοινωνία και αυτό αποδεικνύεται και από τα στοιχεία.

Σήμερα, κλείνοντας την ομιλία του,  «οι επισκευαστές στέκονται αλληλέγγυοι, στέλνουν το μήνυμα ότι εκσυγχρονίζονται μέσα στις νέες προκλήσεις του 2023, όπως είναι η ηλεκτροκίνηση,  οι εναλλακτικές μορφές καυσίμου για να μπορέσουν να υποστηρίξουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα μέσα στις νέες προκλήσεις» .

«Θα τα καταφέρουμε αλληλέγγυοι, με κοινωνική συνοχή και το μήνυμα μάχη που χάνεται είναι αυτή που δεν δίνεται».

Με εκτίμηση, για το Δ.Σ.

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ   ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΝΘΙΜΟΥ


                                


Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδεχτείτε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική cookie.

Ρυθμίσεις απορρήτου

Όταν επισκέπτεστε κάποιον ιστότοπο, μπορεί να αποθηκεύσει ή να ανακτήσει πληροφορίες στο πρόγραμμα περιήγησής σας, κυρίως με τη μορφή cookie. Ελέγξτε τις προσωπικές σας υπηρεσίες cookie εδώ.

Αυτά τα cookies είναι απαραίτητα για να λειτουργήσει ο ιστότοπος και δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί στα συστήματά μας.

Για τη χρήση αυτού του ιστότοπου χρησιμοποιούμε τα παρακάτω cookies που απαιτούνται από τεχνική άποψη
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΔΕΧΟΜΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ