Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
km Array
Αναζήτηση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΧΟΡΟΥ ΣΑΒΦΒΑΝΘ 28/5/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΧΟΡΟΥ ΣΑΒΦΒΑΝΘ 28/5/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 28 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο Ετήσιος Χορός του Σωματείου Αδειούχων Βιοτεχνών Φανοποιών – Βαφέων Αυτοκινήτων Νομού Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα δεξιώσεων “Έναστρος” και με τη συνέχιση της καινοτόμου απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου να παρέχει στα μέλη του δύο δωρεάν/τιμής ένεκεν προσκλήσεις.

Την εκδήλωση «άνοιξε» ο Γ. Γραμματέας του Σωματείου κος Ανθίμου Θεμιστοκλής ο οποίος  καλωσόρισε και εκφώνησε τους επίσημους καλεσμένους, τους Προέδρους και τα μέλη των Διοικήσεων των Σωματείων και φορέων που παρευρέθηκαν στον Χορό, ευχαρίστησε θερμά όλους τους χορηγούς εκ μέρους της Διοίκησης για την υποστήριξή τους καθώς και όλα τα μέλη του σωματείου και φίλους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δ.Σ. και κλείνοντας με την ανακοίνωση  νέου καλέσματος του σωματείου, αυτού της Αιμοδοσίας, για το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και τη σημαντικότητα αυτής της εθελοντικής πράξης ανθρωπιάς προς τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπό μας.

Τον Ετήσιο Xορό τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Μεταφορών και Επικοινωνιών κος Σωκράτης Δωρής, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης κος Ιακώβου Κωνσταντίνος, ο Γ. Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ και Πρόεδρος της ΕΟΒΕΑΜΜ και ΟΒΣΘ κος Νικολόπουλος Αθανάσιος, ο Α’ Αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κος Βαργιάμης Δημήτριος, ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΟΒΣΘ κος Βαλασίδης Ευάγγελος, ο Πρόεδρος του ΙΝ.ΚΑ κος Μήττας Νικόλαος, η Παραρτηματάρχης του ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ Κ. Μακεδονίας κα Τεζαψίδου Ελένη και ο πρώην Νομάρχης Θεσσαλονίκης κος Ψωμιάδης Παναγιώτης.

Τον Ετήσιο Xορό επίσης τίμησαν με την παρουσία τους, ο Προϊστάμενος Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης κος Στουγιάννης Γεώργιος, ο Προϊστάμενος Γενικής Δ/σης ΠΥ.ΣΥ Κ. Μακεδονίας κος Ζιγκερίδης Κωνσταντίνος, ο πρώην Γ. Γραμματέας ΕΟΒΕΑΜΜ κος Βερδούλης Ανδρέας, ο Πρόεδρος τη ΟΒΕΑΜΜΕ κος Χατζηφωτίου Αθανάσιος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πτυχιούχων Μηχανικών Ιδ. Συνεργείων Επισκευής Αυτ/των Ν. Θεσ/νίκης κος Αραβίδης Βασίλειος και μέλη του Δ.Σ., ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πτυχιούχων Ηλεκτρολόγων Κατ/ρχων Οχημάτων Ν. Θεσ/νίκης κος Αλεξιάδης Αλέξανδρος και μέλη του Δ.Σ., το μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ κος Τέκνης Ευάγγελος, ο Πρόεδρος του Σωματείου Βαφείων Καθαριστηρίων & Συναφών Επαγγελμάτων Θεσ/νίκης κος Κούτσιανος Αθανάσιος, ο Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Αδ. Ψυκτικών & Κλιματιστικών Εγκαταστάσεων Νομού Θεσ/νίκης κος Λυκίδης Αναστάσιος και μέλη του Δ.Σ., ο Γ. Γραμματέας του Συλλόγου Επ. Αμαξωμάτων & Βαφέων Αυτ/των Αθηνών και Περιχώρων κος Παπασυννεφάκης Γεώργιος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πτυχιούχων Μηχανικών Ιδ. Συνεργείων Αυτ/των Ν. Αχαΐας κος Μπαρδάκης Νικόλαος και μέλη του Δ.Σ., ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδ. Συνεργείων Επισκευής Αυτ/των & Μηχ/των Ν. Λάρισας κος Φιλίππου Γεώργιος και μέλη του Δ.Σ., ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηλεκτρολόγων Παντός τύπου Οχημάτων Ν. Λάρισας κος Σιωτούλης Ιωάννης και μέλη του Δ.Σ., ο Πρόεδρος της  Ένωσης Φανοποιών & Βαφέων Λάρισας και Αναπλ. Ταμίας της ΕΟΒΕΑΜΜ κος Βανακάρας Ηλίας και μέλη του Δ.Σ., ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Συνεργείων Αυτ/των & εν γένη Μηχ/των Ελασσόνας κος Ραχαντάς Βασίλειος και μέλη του Δ.Σ., ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδ. Συνεργείων Αυτοκινήτων Ν. Μαγνησίας και Μέλος Δ.Σ. της ΕΟΒΕΑΜΜ κος Ζεϊμπέκης Σταύρος και μέλη του Δ.Σ., ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιδ. Συνεργείων Αυτ/των Λαμίας & Περιφέρειας και Αναπλ. Γραμματέας της ΕΟΒΕΑΜΜ κος Ζαγγανάς Σπυρίδων και μέλη του Δ.Σ., ο Πρόεδρος του Σωματείου Επισκευαστών Αμ/των & Βαφέων Αυτ/των Ν. Σερρών ο κος Γκουντινόπουλος Χαράλαμπος και μέλη του Δ.Σ., ο Πρόεδρος της Ένωσης Βιοτεχνών Μετάλλων Επισκευαστών Αυτ/των Μηχ/των Μοτ/των Ν. Σερρών κος Κόντος Δημήτριος και μέλη του Δ.Σ., ο πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Βιοτεχνών Μετάλλων Επισκευαστών Αυτ/των Μηχ/των Μοτ/των Ν. Σερρών κος Μπαρακλής Ανδρέας, ο Πρόεδρος του Σωματείου Μηχ/των Ιδ. Συνεργείων Επισκευής Αυτ/των Ν. Ροδόπης κος Δεμίρης Αθανάσιος και μέλη του Δ.Σ., ο Πρόεδρος του Σωματείου Επισκευαστών Αυτ/των & Συναφών Επ/των Φιλιππιάδας κος Κολιοκίτσος Βησσαρίων και μέλη του Δ.Σ., ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πτυχ. Επισκευαστών Οχημάτων Ν. Πιερίας κος Τζικακόλιας Θεόδωρος και μέλη του Δ.Σ. και ο Πρόεδρος του Σωματείου Πτυχ. Επισκευαστών Αυτ/των Ν. Ξάνθης κος Ιωαννίδης Κωνσταντίνος και μέλη του Δ.Σ..

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο νεοεκλεγέν Πρόεδρος του Σωματείου κος Μαυρίδης Τηλέμαχος ο οποίος αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε θερμά όλους τους Προέδρους και εκπροσώπους των φορέων και των Σωματείων που τίμησαν με την παρουσία τους τον Ετήσιο Χορό, τα μέλη του Σωματείου για την ανταπόκρισή τους, ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Μέγα Χορηγό του Ετήσιου Χορού την εταιρία “HB BODY ABEE’’ καθώς και όλες τις επιχειρήσεις – Χορηγούς που όλα αυτά τα χρόνια δίνοντας με ανιδιοτέλεια τις οικονομικές τους ενισχύσεις, βοηθούν και ενισχύουν το σωματείο και ιδιαίτερα κάποιες εταιρίες που ενώ δεν υπήρχε η δυνατότητα εκτέλεσης του χορού το 2021 λόγω πανδημίας, συνέχισαν την υποστήριξή τους, αποδεικνύοντας το ειλικρινές τους ενδιαφέρον και δημιουργώντας, τόσο στη Διοίκηση, όσο και στα μέλη, συνθήκες αισιοδοξίας και παρότρυνσης συνέχισης του έργου που καλούνται να πράξουν και προέτρεψε τα μέλη να συνεχίζουν να τους στηρίζουν και να τους προτιμούν.

Κατόπιν ευχαρίστησε τα μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου για την τιμή και την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του και τον ανέδειξαν ομόφωνα πρόεδρο αυτού του ιστορικού και ισχυρού σωματείου αλλά και την ιδιαίτερη χαρά της Διοίκησης, που επιτέλους,  μετά από πολύ καιρό μπόρεσαν να συναντηθούν με τη βάση, τα μέλη του σωματείου, στις πρόσφατες εκλογές και την καθολική συμμετοχή τους σε αυτές.

Εκτενή αναφορά έκανε επίσης για το διάστημα που πέρασε με την απρόβλεπτη υγειονομική και πολύ-επίπεδη κρίση όπου οι συνέπειές της στην οικονομία και στην κοινωνία είναι πολύ πιθανό να κρατήσουν πολύ περισσότερο χρονικά ακόμη και από την ίδια την υγειονομική κρίση. Η Διοίκηση είπε, χρησιμοποίησε όλους τους τρόπους και τα μέσα, έπραξε αστραπιαία και με ταχύτατα αντανακλαστικά, δεν σταμάτησε ούτε μία στιγμή τις διεκδικήσεις στους αρμοδίους φορείς και τις ενημερώσεις προς τα μέλη, συνεδρίαζε και συζητούσε εξ αποστάσεως καταγράφοντας τα πρωτόγνωρα προβλήματα και ζητήματα που προέκυπταν καθημερινά.

Ειδική μνεία έκανε στον κο Νικολόπουλο Αθανάσιο, λέγοντας ότι είναι «ένας άνθρωπος ξεχωριστός και με πολλές διαστάσεις, διεκδικητής και μαχητής, όπου για αυτόν δεν υπάρχουν αδιέξοδα πάρα μόνο λύσεις, μια αδιαμφισβήτητη  προσωπικότητα που έπαιξε και παίζει σημαντικό ρόλο, ο πρόεδρος του σωματείου που για σειρά ετών έκανε το σωματείο ισχυρό και κραταιό, που δεν σταμάτησε να παλεύει και να διεκδικεί λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν και που αγωνίζεται καθημερινά από την θέση του Γενικού Γραμματέα του ανώτατου συνδικαλιστικού μας οργάνου, την ΓΣΕΒΕΕ, του Προέδρου της κλαδικής  μας ομοσπονδίας ΕΟΒΕΑΜΜ αλλά και του Προέδρου της ΟΒΣΘ .

Κλείνοντας, δήλωσε ότι η Διοίκηση του σωματείου θα συνεχίσει το έργο της με τη στήριξη των μελών της, έχοντας όραμα και νέους στόχους για την αναβάθμιση και προοπτική του κλάδου, πάντοτε με γνώμονα του  «εχθρός του καλού.. το καλύτερο» .

Τις ομιλίες «έκλεισε» ο κος Νικολόπουλος Αθανάσιος από τη θέση του  Γ. Γραμματέα της ΓΣΕΒΕΕ και Προέδρου της ΕΟΒΕΑΜΜ και της ΟΒΣΘ, όπου ευχαρίστησε τα μέλη του Δ.Σ. και τους αντιπροσώπους που θέτουν τους εαυτούς τους και την αυτοδιάθεσή τους προς όφελος του κλάδου, σε με μια λογική υπερκομματική, γιατί όπως τόνισε, το πρόβλημα δεν έχει κόμματα, ούτε χρώματα, και ότι το πρόβλημα πρέπει να «εργαλειοποιεί» το κόμματα προς όφελος του κλάδου.

Συνεχίζοντας είπε, «ο κλάδος δοκιμάστηκε τα τελευταία 2μιση χρόνια… δοκιμάστηκε τα τελευταία 10 χρόνια, βάλαμε «πλάτες» σε μια χρεοκοπημένη χώρα, βάλαμε «πλάτες» στους καταναλωτές ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, υποστηρίζοντας τη συντήρησή τους, με όποιο κόστος επιφέρει στις επιχειρήσεις τις οποίες εκπροσωπούμε, με αποτέλεσμα, ο κλάδος δεν θα δώσει σήμερα δείγματα «γραφής» διότι έχει «απαντήσει» στην ίδια την κοινωνία. Συνεχίζοντας είπε «ο επισκευαστικός κλάδος διαχρονικά προσφέρει στη χώρα μας προστιθέμενη αξία, γιατί στη χώρα μας δεν υπάρχει αυτοκινητοβιομηχανία, με αποτέλεσμα δίνει δύναμη στα οικονομικά στοιχεία της χώρας και μέσα από τις νέες προκλήσεις εξωστρέφειας, την Γνωστοποίηση, την Ηλεκτροκίνηση, το Ψηφιακό Μητρώο και σε συνεργασία με το Μητρώο Αποβλήτων κλείνει η «πληγή» της παράνομης εργασίας, αρκεί, να σταθούμε όλοι μας στο ύψος των περιστάσεων και των υποχρεώσεών μας,  και οι θεσμικοί και οι ίδιοι μας,  και όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε γιατί είναι υποχρέωσή μας».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στα 16 χρόνια που υπηρέτησε το σωματείο ως πρόεδρος και 26 συνολικά τον κλάδο, θεωρώντας ότι η καρέκλα που «κουβαλάμε» και μας τη δίνουν οι συνάδελφοι με την αποδοχή τους, πρέπει να την αφήνουμε στους νέους ανθρώπους για να τους δώσουμε τη δυνατότητα να τολμήσουν.  Η απόφαση αυτή του να απεγκλωβιστεί από τη θέση του προέδρου όπως τόνισε, δεν ήταν εύκολη για αυτόν, και ιδιαίτερα, όταν το σώμα μέσα από τις τελευταίες εκλογές του έδωσε τη δυνατότητα την πλειοψηφική, ως πλειοψηφών συμβούλου.  Αλλά τόνισε, «αυτό το σωματείο έχει ιστορία, και η ιστορία γράφεται μέσα απ’ την πορεία της και όχι μέσα από τα πρόσωπα, γιατί τα πρόσωπα είτε το καταλαβαίνουν είτε όχι, έρχεται η πληρότητα του χρόνου και φεύγουν, η ιστορία όμως γράφεται μέσα από τους θεσμούς, οι θεσμοί μένουν και όλοι μας θα κριθούμε από την ιστορία για το «λιθαράκι» που έχουμε αφήσει ως άνθρωποι και ως εκπρόσωποι.  Έτσι και εγώ κρίθηκα από τον εαυτό μου και την ιστορία και θεωρώ ότι ο νέος πρόεδρος είναι ένας άξιος πρόεδρος, όπως και όλα τα μέλη του Δ.Σ. και μπορούν να επιχειρήσουν και να φέρουν το καλύτερο».

Με εκτίμηση, για το Δ.Σ.

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ      ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΝΘΙΜΟΥ

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδεχτείτε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική cookie.

Ρυθμίσεις απορρήτου

Όταν επισκέπτεστε κάποιον ιστότοπο, μπορεί να αποθηκεύσει ή να ανακτήσει πληροφορίες στο πρόγραμμα περιήγησής σας, κυρίως με τη μορφή cookie. Ελέγξτε τις προσωπικές σας υπηρεσίες cookie εδώ.

Αυτά τα cookies είναι απαραίτητα για να λειτουργήσει ο ιστότοπος και δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί στα συστήματά μας.

Για τη χρήση αυτού του ιστότοπου χρησιμοποιούμε τα παρακάτω cookies που απαιτούνται από τεχνική άποψη
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΔΕΧΟΜΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ